Openingstijden (8u-17u)
Contact
Nieuws, Evenementen

Antalis kondigt 2019-editie van de Antalis Interior Design Award aan

01 okt 2019 — nieuws
Afdrukken
26_AIDA1.jpg

De internationale wedstrijd start 1 oktober en biedt een platform aan creatieve en innovatieve interieurontwerpers.

De internationale wedstrijd start 1 oktober en biedt een platform aan creatieve en innovatieve interieurontwerpers.

Mollem, 1 oktober – Antalis, organiseert dit jaar weer de Antalis Interior Design Award. Deze competitie benadrukt de positie van Antalis in de wereld van interieurontwerpers en is een ode aan unieke en gepersonaliseerde ruimtes die zijn ontworpen door creatieven van over de hele wereld.

Om creatieve talenten te stimuleren en meer bekendheid te geven, heeft Antalis de Antalis Interior Design Award in het leven geroepen; een wedstrijd geheel gericht op interieurontwerp. De eerste editie in 2017 was een groot succes. Tijdens deze editie werden er maar liefst 350 projecten ingezonden uit 29 verschillende landen vanuit de hele wereld.

 

Ook in de editie van 2019 streeft de Antalis Interior Design Award ernaar het perfecte platform te zijn om verbeelding, vindingrijkheid en kunstzinnige uitingen tot leven te laten komen. Dit moet uiteindelijk leiden tot aansprekende projecten van creatieven uit Europa en ver daarbuiten.

Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd kunnen architecten, interieurontwerpers, drukkers, adverteerders, ontwerpscholen en studenten vanaf 1 oktober 2019 tot en met 31 januari 2020 hun beste project insturen waarbij ze minimaal één product van Antalis uit de visuele communicatiecatalogus gebruiken. Een internationale jury met kennis van zake op het gebied van design gaat de projecten beoordelen en de meest creatieve projecten selecteren.

Tot het jurypanel van de Antalis Interior Design Award behoren:

ACCOR: Fernand Benmouffek, Design Director – Frankrijk 
FESPA: Graeme Richardson-Locke, Technical Support Manager – UK 
HP: Paula Caramasu, EMEA Marketing Manager – Spanje 
IWG GROUP: Christophe Burckart, Country Manager France & Monaco – Frankrijk 
PECLERS: Karin Schmitz, Business Development Director DACH - Duitsland 
SAGUEZ PARTNERS: Yann Mignot, Design Director Associate – Frankrijk 
ANTALIS: Agnes Lafarge, International Marketing Manager Visual Communication - Frankrijk

 

De belangrijkste pijlers van de Antalis Interior Design Award zijn originaliteit en vindingrijkheid.

Met deze wedstrijd worden deelnemers uitgedaagd om hun artistieke gevoeligheden los te laten en het motto te volgen “Print your imagination”.

Muriël Knippers, Communication Manager Benelux van Antalis: “De eerste editie van de Antalis Interior Design Award was een groot succes. Als marktleider in visuele communicatie willen we ook dit jaar weer een platform bieden aan creatieven wereldwijd. Met de Antalis Interior Design Award stimuleren we professionals om hun grenzen te verleggen en hun creativiteit te uiten, wat zich op zijn beurt weer uit in geweldige projecten.”

 

Wedstrijd concept

De wedstrijd beloont de mooiste projecten die sinds 2018 afgerond zijn of nog in een afrondingsfase zijn. Professionals die mee willen doen kunnen zich aanmelden voor een van de volgende vijf categorieën: Hospitality, Retail, Office, Home en Public building.

 

Projecten met een 3D-ontwerp

Antalis biedt professionals en ontwerpscholen de mogelijkheid een 3D-model van een werkplek in te dienen waarbij ze gebruik moeten maken van oplossingen uit de visuele communicatiecatalogus van Antalis. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt een geldbedrag van €2.500!

                                                                        

Publieksprijs

Het project met de meeste “likes” op de Antalis Interior Design Award website maakt kans op een speciale publieksprijs.

 

The Textile en Architectural films Awards

Antalis streeft ernaar om zich op creatief gebied te blijven ontwikkelen en heeft daarom besloten om twee nieuwe categorieën toe te voegen: The Textile en Architectural films awards. Deelnemers die textielproducten van Antalis gebruiken in hun projecten of bouwkundige folies van Antalis kunnen eveneens hun inzending insturen en zich aanmelden voor een van de twee awards. 

 

De 9 winnaars worden in maart 2020 op de FESPA in Madrid bekend gemaakt.

 

Snelle en eenvoudige registratie

Alle inzendingen kunnen vanaf 1 oktober tot en met 31 januari 2020 online worden ingestuurd via www.AntalisInteriorDesignAward.com. Alle ingestuurde projecten zullen verschijnen op de Antalis Award Gallery.