Nieuws

Afronding in proces nieuwe aandeelhoudersstructuur voor Antalis

31 mrt 2020 — nieuws
Afdrukken
photo_header_kokusai.jpg

Mollem, 31 maart. Vandaag is er een belangrijke stap genomen in het zoeken naar een nieuwe aandeelhoudersstructuur van Antalis.

Mollem, 31 maart. Vandaag is er een belangrijke stap genomen in het zoeken naar een nieuwe aandeelhoudersstructuur van Antalis.

Door het tekenen van een bindende put-optie-overeenkomst door Kokusai Pulp and Paper(KPP) voor de aankoop van alle aandelen die in handen zijn van Sequana (Antalis’ belangrijkste aandeelhouder), een aandelen koopovereenkomst voor de aandelen van Bpifrance Participations, evenals een herstructureringsovereenkomst met Antalis en de kredietverstrekkers van haar bestaande gesyndiceerde kredietfaciliteit. Na afronding van de aangekondigde transacties zal Kokusai Pulp and Paper een openbaar bod in contanten doen op alle resterende aandelen van Antalis.

Hervé Poncin, CEO Antalis, zegt: “Ik ben zeer verheugd om, samen met het hele managementteam, KPP te verwelkomen als onze potentiële nieuwe hoofdaandeelhouder. Na de voltooiing van de transactie zou Antalis deel gaan uitmaken van de wereldleider in de distributie van Papier, Verpakking en Visuele Communicatie met een gecombineerde omzet van €5,3 miljard in vier continenten - Azië, Europa, Australië en Latijns-Amerika - en zou het profiteren van de nodige stabiliteit, zowel vanuit zakelijk als financieel oogpunt. Hoewel we allemaal de voortdurende uitdaging hebben om de huidige crisis (COVID 19) te beheersen, opent dit positieve en opwindende nieuws een nieuw hoofdstuk voor Antalis en stelt het ons in staat om sterker voorwaarts te gaan en om onze doelstellingen te bereiken.”