Openingstijden (8u-17u)
Contact
Nieuws

Een belangrijke positieve stap voor Antalis en voor onze klanten!

22 jul 2020 —
Afdrukken
photo_header_kokusai.jpg

Beste klant,

 

Allereerst hopen we dat u veilig bent en de economische gevolgen naar aanleiding van de Covid-19-pandemie zo goed mogelijk hebt doorstaan. U kunt nog steeds op Antalis rekenen en we blijven u ondersteunen met onze teams en met onze webshop.

Het verheugt ons u te kunnen meedelen dat de Japanse onderneming KPP (Kokusai Pulp & Paper Co., Ltd - website : https://www.kppc.co.jp/en.) met ingang van 21 juli 2020 de controlerende aandeelhouder van Antalis is geworden door de overname van alle aandelen die in handen zijn van Sequana en BPI en daarmee de eerste aankondiging van 31 maart jl. af te ronden.

Hiermee wordt een lang proces afgerond dat begin 2019 van start ging en een zeer spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Antalis opent.

We maken nu deel uit van een toonaangevende wereldwijde distributie- en handelsgroep in de sectoren Papier, Packaging en Visuele Communicatie, die ook actief is op het gebied van recycling en een aanwezigheid heeft op vijf continenten met een pro forma omzet van meer dan 5 miljard euro.

Deze overname is duidelijk een zeer belangrijke strategische zet voor KPP en versterkt de positie van Antalis in de markt voor de toekomst en zeker in deze uitzonderlijke periode.

Het versterkt ook de financiële situatie van Antalis door naast lagere financiële kosten de schulden op onze balans af te bouwen, waardoor we flexibeler zijn om ons bedrijfsmodel sneller te transformeren, u beter te kunnen bedienen en ons productaanbod wereldwijd uit te breiden.

Na de zeer moeilijke tijden die we de afgelopen maanden allemaal hebben meegemaakt, vertoont de bedrijfsactiviteit nu bemoedigende tekenen van progressief herstel en we geloven dat we samen het verschil kunnen maken.

Om de vraagcreatie te ondersteunen zullen we aanvullende marketinginitiatieven ontwikkelen om nieuwe projecten te stimuleren in al onze vakgebieden:

innovatieve producten voor interieurdecoratie, milieuvriendelijke oplossingen voor verpakkingen en visuele communicatie, innovatie met unieke creatieve papieren en tal van diensten zoals het automatiseren van uw voorraadbeheer.

De combinatie Antalis/KPP biedt u een bredere wereldwijde aanwezigheid en geeft u geleidelijk aan toegang tot een grotere inkoopcapaciteit dankzij een breder leveranciersbestand, nieuwe diensten en e-commerce-innovaties.

We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan al deze boeiende mogelijkheden en onze betrokkenheid bij uw bedrijfssucces te tonen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Stéphane Courtot                Hubert Royer
Western Europe                  BNLX Deputy Managing Director 
& Asia Managing Director