Nieuws, PAPERTALK

PAPER
Newsletter nr 1

28 mei 2020 —
Afdrukken
PAPERTALK

PAPERTALK: uw bron van inspiratie op het gebied van producten voor de grafische sector. Creatieve papiersoorten, innovatieve toepassingen en de laatste trends: u leest over papier in PAPERTALK.

PAPERTALK: uw bron van inspiratie op het gebied van producten voor de grafische sector. Creatieve papiersoorten, innovatieve toepassingen en de laatste trends: u leest over papier in PAPERTALK.

In deze editie:

Drukwerk

3 redenen voor het toepassen van drukwerk

Hoe val je op bij de klant? Drukwerk is nog steeds een onmisbaar onderdeel in de marketingmix. Maar alles kan toch digitaal? Waarom dan nog papier gebruiken? Het blijkt dat een gedrukte boodschap via de brievenbus langer blijft hangen. 3 goede redenen voor het toepassen van drukwerk:

 

Drukwerk maakt indruk

Een goed opgestelde brochure -gepersonaliseerd en in lijn met uw merk- is een krachtig statement. De combinatie van mooie foto's en korte, krachtige tekst zorgt voor een sterke presentatie van uw producten. Probeer het maar een bij het volgende verkoopgesprek: geef met trots een mooie brochure af en u blijft gegarandeerd 'top of mind' bij uw klant of prospect. 

Drukwerk is duurzaam

Drukwerk kan steeds duurzamer geproduceerd worden. Dit is een belangrijk argument om voor print te kiezen omdat digitalisering niet CO2-neutraal is. Wist u dat de CO2 uitstoot van 20 e-mails per dag, gedurende 1 jaar gelijk is aan 1.000 km rijden in een auto? En dat papier een natuurlijk afbreekbaar product is en geen blijvend afval genereert? Bekijk de video voor nog meer feiten over papier:

 

 

Drukwerk biedt creatieve mogelijkheden

Gebruik de kleuren en structuren van creatief papier om verschillende zintuigen aan te spreken. Wist u dat kleur 50-85% van de ideeën en beslissingen over productaankopen beïnvloedt?

De creatieve papier collectie van Antalis is met meer dan 170 kleuren en 25 afwerkingen zeer groot. Het assortiment omvat ook de kleuren van 2020  die zijn aangewezen als de trendkleur volgens de interieur- en modebranche. Pantone kiest voor Classic Blue. PPG (verf)  wijst het blauw van Chinees porselein aan als de kleur voor 2020 en Flexa (verf) kiest voor groentinten. Voor de modekleuren van dit jaar is de natuur de bron van inspiratie: zeeblauw, bosgroen en zandwit met accentjes koraalrood.

We kozen voor u een aantal papiersoorten die passen bij de laatste trends. Wilt u het verschil maken en opvallen? Kies voor creatief papier!

 

 

Royal Blue_600x400.jpgKeaykolour Royal Blue sluit helemaal aan op de trendkleur van Pantone. Een diepe blauwe kleur met een chique uitstraling. De uitstraling van Arjowiggins’ Keaykolour zorgt voor een natuurlijk effect.

Atoll_600x400.jpgKeaykolour Atoll heeft een natuurlijke uitstraling met een groen-blauwe tint de we veel terugzien in interieurs. 

MatchaTea_600x400.jpgPrachtig in combinatie met Atoll is Keaykolour Matcha Tea. Een lichtere groentint met een fris effect.

CactusGreen_600x400.jpgWaar Atoll een koele tint is, voegt Pop’Set Cactus Green warmte toe. Een diepe kleur groen die perfect bij de botanische trend past.

Grey_600x400.jpgPop’Set Grey brengt rust in het geheel. Deze koele grijze tint is gemakkelijk te combineren.

Chocolate_600x400.jpgBruin is het nieuwe zwart! Geef gewicht mee aan een project door de kiezen voor een donkere, zwaardere kleur als Hot Brown. Een vergelijkbare soort bruin vindt u in de Curious Metallics reeks: Chocolate.

 

 

Milieuverantwoord papier

Milieuverantwoord papier zonder concessies te doen aan kwaliteit

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda. Ook in de grafische branche is er dagelijks aandacht voor dit onderwerp. Met het kiezen voor recycled papier wordt u een verantwoorde speler in de kringloop economie. Maar hoe kiest u een milieuverantwoord papier?


Eenvoudig systeem

Het Green Star System™ van Antalis maakt het zeer eenvoudig de producten te kiezen die milieuvriendelijker geproduceerd zijn. De simpele methodiek houdt rekening met zowel de ruwe grondstof als met de managementsystemen van de producent. Dit maakt het uitgebreide onderzoek overbodig dat anders nodig is om een verantwoorde inkoop te ondersteunen. Elke papiersoort uit ons aanbod krijgt een score van nul tot vijf sterren. Kiest u een product met 5 sterren? Dan bent u verzekerd van een zeer milieuvriendelijk product.  

 

Kwaliteit

Een papier met 5 sterren, hoe zit het met de kwaliteit? De eigenschappen van recycled papier kunnen absoluut gelijkwaardig zijn aan dat van papier uit nieuwe vezels. Deze goede resultaten zijn te danken aan de strenge selectie van papierafval met weinig inktbedrukking en aan een innovatief en speciaal reinigingsproces met natuurlijke stoffen dat bestaat uit meerdere cycli.

Een mooi voorbeeld is het 100% recyclede NAUTILUS SuperWhite. Dit papier doet niet onder aan papier van nieuwe vezels, dat komt door de mooie opdikking en het schone papieroppervlak.

Lees meer

 

 

Xerox PremiumNeverTear

Een product dat gemakkelijk gedesinfecteerd kan worden? Xerox Premium NeverTear!

In de huidige situatie kan het nodig zijn om displays of documenten te produceren die bruikbaar zijn in een medische omgeving, de farmaceutische industrie of in bedrijven. Premium NeverTear-producten zijn onscheurbaar en volledig waterbestendig. De prints kunnen worden gedesinfecteerd zonder de afdruk te beschadigen.

Lees meer

 

 

The Munken Design Range

The Munken Design Range

Ontdek de Munken Design Range van Arctic Paper. Een brede range ongestreken designpapier, in 4 tinten en 2 oppervlaktes, speciaal ontwikkeld voor creatieve en opvallende uitingen. De standaard kwaliteit wordt geleverd met een glad oppervlak, daarnaast is er een rough-variant met hoge opdikking (1.4) die zich kenmerkt door een ruw oppervlak. Vanaf nu verkrijgbaar in een compacte swatch: The Munken Design Range.

Lees meer

 

 

Novatech

Hét machine gestreken papier

Novatech is een uitstekende keuze voor drukkers die kiezen voor betrouwbaarheid, robuustheid en veelzijdigheid. Uitstekend te bedrukken dankzij de superieure witheid en de zeer hoge glans. Daarmee garandeert het een fantastisch contrast tussen inkt en papier. Novatech is geschikt voor alle druk- en veredelingstechnieken met een breed assortiment aan formaten van 45x64 tot 120x160. Vraag nu de nieuwe sample set aan met Novatech Gloss en Matt.

Lees meer