Green News

Gedeelde efficiëntie in groene verantwoordelijkheid in de hele waardeketen

14 jun 2021 —
Afdrukken
Banner GF Mag

In deze editie kijkt GF Mag naar de langdurige samenwerking tussen Antalis en Riou Solutions.

In deze editie kijkt GF Mag naar de langdurige samenwerking tussen Antalis en Riou Solutions.

Riou Solutions werd bijna 40 jaar geleden opgericht en begon als een kleine grafische ontwerpstudio in Noord-Frankrijk. Het familiebedrijf heeft altijd voorop gelopen door bijvoorbeeld al in 1996 te beginnen met digitaal printen. Op dit moment bestaat Riou Solutions uit 4 business units: concepten, drukwerk, merchandising en digitaal, perfect doordacht om een 360 graden-benadering van marketing te bieden aan hun retailklanten.

De klantenportefeuille van het bedrijf dat inmiddels 33 medewerkers heeft, omvat winkelketens zoals Castorama en Decathlon. De laatste tijd wordt bij projecten steeds vaker gevraagd om duurzamere oplossingen die passen bij het MVO beleid.

 

"Ik heb verschillende opties voorgesteld, waaronder materialen zoals hout of lichtgewicht platen van Antalis, en dankzij het Antalis Green Star System ™ zeiden ze meteen ja", legt Mélanie Désurier, Managing Director bij Riou Solutions, uit.

 

Het Antalis Green Star system™ houdt rekening met verschillende criteria, zoals het type materiaal en de levenscyclus van het product om tot een eindscore van nul tot vijf sterren te komen. “De uiteindelijke uitstraling in de winkel was buitengewoon flatterend en onze klant was zeer onder de indruk. We zijn enorm trots op dit duurzame project voor Castorama ”, vult Mélanie Désurier aan. Mélanie Désurier, die samen met haar man het bedrijf leidt, streeft er ook naar om klanten en potentiële klanten voor te lichten door catalogi te maken op basis van het Green Star System ™, waarmee ze enkele mythes en vooroordelen in de branche doorbreekt. "Deze tool geeft me feitelijke, onbevooroordeelde informatie waarmee ik een substraat kan adviseren en de klant kan overtuigen.”

Bij Antalis zijn we er trots om deel uit te maken van de succesverhalen van onze klanten door de implementatie van duurzamere manieren van ondernemen.