Nieuws, Grafische sector

Cocoon x Air-Ink: Sam Hadley's ervaring

24 feb 2022 —
Afdrukken
Sam Hadley

Illustrator Sam Hadley's ervaring met het werken met Cocoon papier en innovatieve Air-Ink-pennen gemaakt uit luchtvervuiling

Illustrator Sam Hadley's ervaring met het werken met Cocoon papier en innovatieve Air-Ink-pennen gemaakt uit luchtvervuiling

Als onderdeel van de samenwerking tussen Cocoon papier en Air-Ink ontwierp de getalenteerde illustrator Sam Hadley met Air-Ink een uniek lettertype op Cocoon papier.

Cocoon papier is de witste 100% gerecyclede papierlijn op de markt. Cocoon steunt al jarenlang initiatieven die gedeelde waarden op het gebied van milieu-impact, verantwoordelijkheid en innovatie weerspiegelen.

Graviky, de bedenker van Air-Ink, is een experiment van MIT Media Lab dat wereldwijd bedrijven helpt koolstofnegatief te worden en grenzen op het gebied van duurzaamheid te verleggen. Air-Ink is de eerste koolstofnegatieve inkt die geheel gemaakt is van luchtvervuiling en vormt met het witste gerecyclede papier uit de markt een perfecte combinatie.

Sam Hadley is een ervaren en veelzijdige illustrator die de meest uitdagende projecten niet schuwt. Zijn werk varieert van het ontwerpen van logo’s en merken tot handgemaakte muurschilderingen en alles daartussenin. We vroegen hem een lettertype te maken dat de relatie tussen Air-Ink en Cocoon papier accentueert. Hij ontwikkelde een uniek alfabet met in de letters tekeningen van bronnen voor recycled papier, productieprocessen van papier en bronnen van luchtvervuiling.

In onderstaand interview deelt hij zijn ervaring met de Cocoon x Air-Ink samenwerking.
 

 

het alfabet gemaakt door Sam Hadley

Enkele letters van het alfabet gemaakt door Sam Hadley

 

Kende je Cocoon al voordat je met ze samenwerkte ?

Ik kende het merk nog niet toen ik werd benaderd door Supple (het communicatiebureau dat het concept van de campagne ontwikkelde), maar ik raakte enthousiast toen ik meer over de producten te weten kwam.

 

Hoe was het om te werken met Air-Ink-pennen op Cocoon papier ?

Dat was erg nuttig voor het aanbrengen van details. De diepzwarte inkt zelf dekt zeer goed. Ik vond ze fantastisch voor illustratiewerk, aangezien alles in één keer dekte (wat niet altijd het geval is met markers).

 

Wat was de opdracht die je van Supple kreeg voor dit decoratieve handgetekende lettertype ?

 

De Creative Director van Supple nam contact met me op omdat hij muurschilderingen van me had gezien. Hij vroeg me of ik het leuk vond om een lettertype te illustreren op Cocoon papier met Air-Ink-pennen.

 

We bespraken het concept en besloten letters te maken met tekeningen van recyclepapierbronnen, papierproductieprocessen en ook bronnen van luchtvervuiling die worden aangesproken bij de productie van inkt.

Letter K door Sam HadleySam Hadley tekent de letter K.
Letters O en G door Sam Hadley

De O met de treintjes
De G met de papierrol

Wat zijn je favoriete letters en waarom ?

Elke letter heeft zo zijn eigen charme, maar de treintjes die de O vormen en de papierrol die in de G uitrolt, vind ik goed gelukt.

 

Wat was het lastigste aan dit project ?

Het uitdagendste aspect van dit project was om te bedenken hoe je de illustraties duidelijk genoeg kon tonen binnen de beperkingen van de lettervormen. Bij sommige letters is het alsof je door een venster kijkt en net genoeg te zien krijgt, bij andere letters volgen de voorwerpen de vormen. Deze combinatie houdt het visueel aantrekkelijk. Het was erg leuk om ze te tekenen !

 

Letter A door Sam Hadley

Sam Hadley tekent de letter A.

 

Creëer je eigen poster met het Cocoon x Air-Ink decoratieve lettertype van Sam Hadley, stuur hem in en maak kans op deze fantastische prijzen :

  • Jouw creatie met Air-Ink gezeefdrukt op 100% gerecycled Cocoon Silk papier
  • Een Air-Ink-pen
     

Ga naar 👉 https://airink.cocoon-paper.com/nlbe
 

Cocoon+ Air-Ink logo


Volg Sam Hadley op Instagram of bezoek zijn internet

Ga naar de website van Graviky Labs voor meer informatie.