Nieuws, Green News, Nieuws, Viscom Nieuws, Visuele Communicatie

Sterke partners in duurzaamheid

08 jun 2023 —
Afdrukken
3A Composites

Leverancier 3A Composites speelt een belangrijke rol bij de verwezenlijking van de duurzaamheidsambities van Antalis.

Leverancier 3A Composites speelt een belangrijke rol bij de verwezenlijking van de duurzaamheidsambities van Antalis.

In het kader van een niet-aflatend streven naar duurzaamheid stelt Antalis hoge eisen aan leveranciers en partners. Gelukkig was het niet nodig om de grootste leverancier van het bedrijf, 3A Composites, te overtuigen. Die laatste heeft immers al een grote voorsprong op de rest.

Als toonaangevend producent van hoogwaardige composietmaterialen, kunststofplaten en lichte schuimplaten biedt 3A Composites wereldwijd gerenommeerde oplossingen voor visuele media. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn omschakeling naar duurzaam ondernemen versneld.

Voor Benjamin Burkard, Chief Business Officer Display van 3A Composites, is MVO zowel zakelijk als persoonlijk een passie. "Eerlijk gezegd wil ik dat mijn kinderen op een leefbare aarde kunnen wonen, in het water kunnen zwemmen, vis kunnen eten en van de natuur kunnen genieten," zegt Burkard. "Wij zijn de generatie die zal bepalen of dat mogelijk is of niet. Wij zijn degenen die het verschil kunnen maken."

Zeven jaar geleden bracht 3A Composites DISPA® op de markt, het eerste druksubstraat van het bedrijf dat volledig uit FSC®-gecertificeerd papier bestond en dus volledig recycleerbaar was. Sinds kort is er met DISPA® Outdoor een opvolger. Dit product is een optimale oplossing voor kortstondige buitenmedia, in het bijzonder voor verkiezingsborden.

Daarnaast gaat 3A Composites prat op een lokale aanpak, waarbij zoveel mogelijk binnen dezelfde regio wordt ingekocht, geproduceerd en verkocht. Het bedrijf ontwikkelde ook zijn eigen interne beoordelingssysteem om zijn duurzame prestaties op een meer objectieve manier te kwantificeren en op te volgen: de FIVE-DOT-MISSION. En het nam onlangs een belang in Swedboard, een in Zweden gevestigde fabrikant die bekendstaat om zijn duurzame, hoogwaardige kartonoplossingen.

Ook al heeft 3A Composites dus al cruciale maatregelen genomen, toch is het bedrijf niet van plan om het rustiger aan te doen. Volgens Burkard is voor wezenlijke vooruitgang een langetermijnvisie nodig. "Wij zijn niet alleen op zoek naar quick wins die gemakkelijk te verkopen zijn aan klanten," vervolgt Burkard. "Wij richten ons ook op investeringen op langere termijn die nog jaren voordelen opleveren."

In de toekomst zal het bedrijf zijn milieuverantwoorde productassortiment blijven ontwikkelen. De ultieme doelstelling is dat de producten van het bedrijf uiteindelijk volledig uit gerecycleerd materiaal zullen bestaan. Het is ook de bedoeling om met onafhankelijke controleurs te werken, om er zeker van te zijn dat het eigen leveranciersnetwerk naar behoren voldoet aan de duurzaamheidseisen.

Naast de producten die het verkoopt, is 3A Composites nauw betrokken bij de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) van de Verenigde Naties, van kinderbescherming en gendergelijkheid tot CO2-vermindering. Het bedrijf investeerde onlangs nog fors in de ontwikkeling van energie-efficiëntere productielocaties en -processen, wat alles omvat van zonnepanelen tot waterbesparing en zelfs speciale machines die de warmte kunnen overbrengen en hergebruiken.

3A Composites en Antalis zijn allebei enthousiast over de richting die ze samen uitgaan. "Antalis is wereldwijd een van de zeldzame partners die zich echt inzetten voor duurzaamheid", besluit Burkard. "Met onze gezamenlijke, op duurzaamheid gerichte bedrijfsmodellen denk ik dat we echt op dezelfde lijn zitten, zowel in onze portefeuilles als in onze strategieën. Samen kunnen we de overgang stimuleren en onze klanten helpen om over te stappen op duurzamere alternatieven."

Meer informatie over onze initiatieven: