Nieuws, Nieuws, Evenementen

Antalis Interior Design Award, Nieuwe editie 2022!

Met veel plezier kondigen we de derde editie van de Antalis Interior Design Award aan, die van start gaat op 1 oktober 2022 en bedoeld is om professionals in interieurontwerp meer en meer te inspireren.

Banner Antalis Interior Design AwardDe eerste twee edities van de Antalis Interior Design Award wedstrijd in 2017 en 2019 waren een heus succes: er werden bijna 800 projecten ingediend uit meer dan 29 landen, 61.000 mensen bezochten de website van de Antalis Interior Design Award en er was ook een aanzienlijke zichtbaarheid in de media en op sociale netwerken.

Van 1 oktober 2022 tot 31 januari 2023 worden interieurontwerpers, architecten, drukkers, installateurs en alle andere creatievelingen uitgenodigd om hun interieurprojecten in te dienen met gebruik van minstens één product dat ze bij Antalis hebben gekocht. De mooiste projecten worden dan voorgesteld aan een jury van belangrijke internationale spelers in de wereld van het design.

Online registreren: eenvoudig en snel

Inschrijven is enkel mogelijk online op AntalisInteriorDesignAward.com van 1 oktober 2022 tot 31 januari 2023. Alle gevalideerde realisaties verschijnen in de Galerij, waardoor gedurende de hele wedstrijd meer zichtbaarheid wordt gegeven aan deelnemers. 

Durf en creativiteit staan centraal in de Antalis Interior Design Award

Deze wedstrijd is een heus uitstalraam voor creativiteit en streeft er opnieuw naar om het platform bij uitstek te zijn om durf en creativiteit te bevorderen in projecten uit heel Europa en erbuiten.

Deze wedstrijd is hoofdzakelijk bedoeld voor creatieve geesten die hun artistieke gevoeligheden de vrije loop willen laten.

 

Voltooide projecten 

AIDA 2019 - Miranda Design Solutions – Lithuania 

Miranda Design Solutions – Lithuania 

 

De wedstrijd bekroont de mooiste voltooide of lopende projecten vanaf het einde van de vorige editie (1 februari 2020) tot het einde van de wedstrijd (31 januari 2023). Professionals (architecten, ontwerpers, drukkers, adverteerders) kunnen deelnemen in een of meer van de volgende vijf categorieën: Horeca, Detailhandel, Kantoor, Woning en Openbare gebouwen.

 

Drie speciale awards

De Antalis Design Award wil creativiteit bevorderen door gebruik te maken van verschillende producten die de huidige trends weerspiegelen. Daarom zijn er drie prijzen toegevoegd aan de wedstrijd: de "Special Interior Film Prize" en de "Special Windows Film Prize”.

Kandidaten die gebruik maken van de decoratieve zelfklevende folies van Coala voor muren of ramen komen ook in aanmerking voor één of beide prijzen. Om een antwoord te bieden aan de groeiende marktvraag naar duurzame alternatieven en recycleerbare materialen biedt Antalis bovendien verantwoorde oplossingen aan.

Kandidaten die willen meedingen naar de ‘Special Sustainable Prize’ kunnen een van de milieuvriendelijke producten met meer dan twee sterren in het Antalis Green Star System gebruiken.

 

Prijs voor meest originele patroon 

De prijs voor het meest originele patroon staat open voor alle creatievelingen (illustratoren & designers, beeldende kunstenaars, studenten grafische kunsten ...), en wordt toegekend aan twee winnaars. Elke winnaar krijgt de mogelijkheid om zijn origineel patroon af te drukken op een Coala materiaal naar keuze, waarmee zijn creatie wordt gerealiseerd.
 

3D-projecten op een wit model - Kantine

Voor professionals en studenten die geen voltooid of lopend project hebben om in te dienen, stelt Antalis blanco 3D-modellen beschikbaar die ze opnieuw kunnen invullen met oplossingen uit het Coala-gamma.  Voor deze nieuwe editie van de wedstrijd is het witte model een kantine.
 

AIDA 2022 - 3D-projecten op een wit model - Kantine

 

De twaalf winnaars worden in maart 2023 bekendgemaakt en ontvangen hun trofeeën tijdens een prestigieuze prijsuitreiking waarvoor ze op 30 maart in Parijs worden uitgenodigd. Ze krijgen uitgebreide media-aandacht en zichtbaarheid in de Antalis-galerij op de website van de wedstrijd, op sociale media, op de websites van Antalis, en op internationale vakbeurzen en klantenevenementen in Europa en daarbuiten.

De jury van de Antalis Interior Design Award 

Alle projecten worden voorgelegd aan een internationale jury bestaande uit tien wereldberoemde Designspelers uit Europese landen.

  • VK, Grant Dudson, Creative Director @Chorus
  • Polen, Paweł Brodzik, Managing Director, Tetris
  • Frankrijk, Julien REIBELL, CEO Altavia Pallas 
  • Litouwen, Rūta Bužinskaite, mede-eigenaar van Blank Page, interieurontwerper, docent
  • Duitsland, Corinna Kretschmar-Joehnk, oprichter & partner bij JOI-Design Innenarchitekten
  • Hongarije, Andrea Hegedűs, professor aan de Budapest Metropolitan University, Art Director, Textile and Fabric Design
  • Roemenië, Laura Pietrusel , interieurarchitect & winnares van de Antalis Interior design Award 2020
  • Noorwegen, Linda Steen, AS Scenario interiørarkitekter MNIL
  • Tsjechië, Radek Váňa, uitgever van het architectuurtijdschrift ARCHIZOOM
  • Internationaal, Bittor Sanchez-Monasterio, ACCOR HOTELS Global Vice President Design Economy & Midscale Brands

 

01 Okt 2022 - 31 Jan 2023
0:00 - 23:59
Kopieer naar kalender