MERK
MILIEUKENMERK
GARANTIES
BEDRUKKING & AFWERKING
GREEN STAR SYSTEM
PROMOTIES

Zelfkopiërend papier

Zelfkopiërend papier van Xerox


Zelfkopiërend papier is een kostenbesparende oplossing om snel en effectief meerdere kopieën te maken. Xerox zelfkopiërend papier behoort tot de beste opties op de markt.
Het papier is speciaal ontwikkeld voor kopieerapparaten en laserprinters. Antalis heeft een ruim assortiment in meerdere formaten en kleuren beschikbaar van doorschrijfpapier van het merk.

Hoe werkt zelfkopiërend papier?


Dit papier ziet er niet anders uit dan standaard kopieerpapier. Echter, door de chemische coating gaat het overdragen van de tekst of afbeeldingen op het papier helemaal anders.
Het papier heeft namelijk verschillende niet zichtbare coatings. Een set bestaat uit een bovenvel en een ondervel, en soms heeft het papier ook een of meerdere middenvellen,. Wanneer een set uit twee vellen bestaat, is de achterzijde van het bovenvel voorzien van kleine inkt capsules.
Dit is het digitale CB bovenvel, De bovenzijde van het vel dat hieronder ligt, is voorzien van een speciale coating dat reactief is. Dit vel wordt het CF ondervel , genoemd.
Wanneer er druk op het bovenste CB bovenvel, komt, dan breken de de inktcapsules automatisch, en reageren met het CF ondervel. , Zo ontstaat er beeldvorming op de bovenzijde van het CF ondervel. .
Op het digitale CF ondervel wordt dan deze kleurafdruk zichtbaar wat een leesbare en permanente afdruk vormt.
Als u meerdere kopieën nodig hebt, dan gebruikt u een CFB middenvel dat u voor het CF ondervel plaatst.
U kiest uit verschillende kwaliteiten zelfkopiërend papier. Zo is er naast Xerox ook Reacto zelfkopiërend papier.


Voor- en nadelen van Xerox zelfkopiërend papier


Met Xerox zelfkopiërend papier kunt u eenvoudig op uw laserprinter lof kopieerapparaat meerdere afdrukken maken en spaart u hoge drukkosten uit.
Het papier is beschikbaar in verschillende gramsgewichten waardoor er voor elke wens een geschikt type zelfkopiërend papier is.
Het zelfkopiërend papier van Xerox is zwaarder dan andere merken en heeft een egaal oppervlak waardoor het printen sneller gaat en de print zijn kracht behoudt.
Daarnaast is het ook minder vochtgevoelig en is vervuilt het uw printer minder. De reviews voor producten met zelfkopiërend papier van het merk Xerox zijn dan ook uitstekend.
Een nadeel van dit soort papier is dat door de invloed van uv-licht, zoals dat van de zon, de afdruk kan verkleuren.


Toepassingen in de praktijk


Zowel een traditionele drukkerij als een printshop kunnen dit zelfkopiërend papier in de dagelijkse workflow gebruiken voor legio toepassingen.
Omdat de inkt een effen, intensief zwart beeld creëert is het bijzonder geschikt voor bepaalde soorten bedrijfsformulieren. Enkele vaak voorkomende toepassingen zijn het printen van formulierensets, memo’s, vrachtbrieven, en offertes.
Een set zelfkopiërend papier gebruikt u ook om snel een exact duplicaat van aantekeningen of notities te maken.


Antalis biedt verschillende soorten en kleuren van het Xerox CB bovenvel, CF ondervel en CFB middenvel aan. Hierdoor heeft u een ruime keuze en kunt u de kleur en soort gebruiken die u nodig heeft.
Heeft u nog vragen over de producten die Antalis aanbiedt? Neem dan contact op met de zodat wij u snel kunnen helpen.

Populaire producten