De juiste verzendverpakking voor e-commerce

01 sep 2020 —
Afdrukken
een pakket afgeleverd door een koerier

Er lijkt nog veel mis te gaan met de levering van online bestelde producten. In een groot aantal gevallen gaat het om beschadiging van de verzonden producten. Een beschadigde zending heeft invloed op het vertrouwen van de klant en kan een reden zijn om voor een andere webshop te kiezen. Hoe kunt u dit voorkomen?

Er lijkt nog veel mis te gaan met de levering van online bestelde producten. In een groot aantal gevallen gaat het om beschadiging van de verzonden producten. Een beschadigde zending heeft invloed op het vertrouwen van de klant en kan een reden zijn om voor een andere webshop te kiezen. Hoe kunt u dit voorkomen?

Een verzendverpakking is het eerste, en in veel gevallen enige, fysieke contact dat een klant heeft met uw webshop. Een goede indruk maken op uw klant begint bij het kiezen van de juiste verzendverpakking. Daarnaast is schade die ontstaat tijdens verzenden voor risico van de webshop. Hoe minder schade, hoe minder retourartikelen en juist die leiden tot extra kosten.


De juiste bescherming

Hoe zorgt u ervoor dat het product onbeschadigd aankomt bij uw klanten? Het primaire doel van een verzendverpakking is veelal bescherming van het product. Kies daarom voor een verzendverpakking met de juiste draagkracht en materiaaldikte. De kwaliteit van de verzendverpakking moet hoog genoeg zijn om het transport te doorstaan, hiermee voorkomt u schade en bijkomende kosten.

Als het formaat van de omverpakking niet goed aansluit bij het formaat van het product, is er een verhoogd risico op beschadiging van het product. Bij een te grote doos zit er teveel lucht in de verpakking waardoor het karton kan indeuken en de verpakking niet meer voldoende bescherming biedt. Een te kleine doos zorgt ervoor dat het product te dicht op de buitenverpakking zit waardoor het bij impact direct kapot kan gaan.


Welk type van goederen?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke soort verpakking nodig is voor het type goederen dat u laat vervoeren. Zo zijn er speciale dozen met automatische bodem en kleefstrook. Deze zijn snel op te zetten en af te sluiten zonder dat u extra tape hoeft te gebruiken. Dat scheelt een hoop tijd en geld.  

Heeft u veel doosformaten nodig? Verzendverpakkingen met variabele hoogtes kunnen dit probleem oplossen. Zo zijn er bijvoorbeeld telescopische verpakkingen die u kunt in- en uitschuiven en er bestaan bodem-deksel combinaties waarbij de hoogte gevarieerd kan worden. Hierbij wordt uitgegaan van een vaste bodemhoogte die afgesloten wordt met deksels van verschillende hoogtes, afhankelijk van het productformaat.


 

Innovatieve producten

Een ander mooi innovatief product zijn de driehoekige of vierkante kokers. Ideaal als vervanging van de ronde koker. Bedrijven die ronde kokers versturen worden geconfronteerd met extra kosten omdat de postverwerkingsbedrijven ze slecht kunnen verwerken. De kokers rollen makkelijk van de geautomatiseerde transportbaan, het verzendetiket is door de kromming minder goed te scannen en ze zijn niet stapelbaar.

De driehoekige en vierkante kokers zijn een ideaal alternatief. Ze worden plano geleverd waardoor er veel meer stuks op een pallet passen dan bij ronde kokers het geval is. Opzetten en sluiten gaat snel dankzij een automatische bodem en een kleefstrip. Daarnaast zijn ze veel beter te stapelen dan ronde kokers.

 

Driehoekige koker

Uitgebreide keuze

In ons brede assortiment vindt u alle oplossingen om uw pakket tijdig en onbeschadigd bij uw klant te krijgen. Wij bieden u een uitgebreide keuze aan verzendenveloppen, kokers, postdozen, multimediaverpakkingen en paklijstenveloppen. Onze e-commerce verpakkingen bestelt u eenvoudig in de webshop. Benieuwd naar de rest van het assortiment? Bekijk hier onze flyer e-commerce verpakkingen. Wilt u hulp bij uw verpakkingsvraagstuk? Neem dan contact op met onze verpakkingsexperts.