PACKTALK

PACKAGING
Newsletter nr 3

01 sep 2020 —
Afdrukken
PACKTALK banner editie 3

De laatste trends op het gebied van packaging? Hoe kiest u de juiste verpakkingsmaterialen? Hoe optimaliseert u uw proces? U leest het in PACKTALK!

De laatste trends op het gebied van packaging? Hoe kiest u de juiste verpakkingsmaterialen? Hoe optimaliseert u uw proces? U leest het in PACKTALK!

In deze editie:

5 signalen dat u de verkeerde golfkartonkwaliteit gebruikt

   

De juiste verzendverpakking voor e-commerce

   

Milieuvriendelijk verpakken wordt steeds makkelijker

   

   

   

Newsletter icoon

Ontvangt u de PACKTALK nog niet in uw mailbox? Abonneer direct om de volgende edities niet te missen.

Kartonkwaliteit, doos met beschadiging

5 signalen dat u de verkeerde kartonkwaliteit gebruikt

De Amerikaanse vouwdoos (FEFCO 0201) is dé standaard doos om goederen te transporteren. De kartonkwaliteit van een doos heeft een grote invloed op de bescherming van de producten die erin zijn verpakt. Het bepalen van de juiste kwaliteit is in de praktijk niet altijd makkelijk en een verkeerde keuze kan schade veroorzaken tijdens transport.

een pakket afgeleverd door een koerierDe juiste verzendverpakking voor e-commerce

Er lijkt nog veel mis te gaan met de levering van online bestelde producten. In een groot aantal gevallen gaat het om beschadiging van de verzonden producten. Een beschadigde zending heeft invloed op het vertrouwen van de klant en kan een reden zijn om voor een andere webshop te kiezen. Hoe kunt u dit voorkomen?
 

 

 

 

 

Papieren zak, verschillende verpakkingen en recycling labelMilieuvriendelijk verpakken wordt steeds makkelijker

De maatschappij staat onder steeds grotere druk om de hoeveelheid wegwerpplastic en producten die moeilijk recycleerbaar zijn te verminderen. Groene verpakkingsmaterialen dragen hieraan bij. Maar hoe verpak je met aandacht voor het milieu?