Openingstijden (8u-17u)
Contact

Een verzendverpakking die opvalt

24 feb 2021 —
Afdrukken
Jongen kijkt in een bedrukte doos - unboxing experience

Het coronavirus heeft een grote impact op de e-commerce branche. Het aantal online bestellingen is explosief gestegen en steeds meer winkels openen online de deuren. Door deze stijging in het aantal te versturen pakketten is het belangrijk om goed naar de verzendmaterialen te kijken. Hoe zorgt u ervoor dat het pakket niet alleen onbeschadigd aankomt, maar dat u ook een positieve indruk achterlaat bij de ontvanger? Kies voor een goede indruk bijvoorbeeld een gepersonaliseerde verpakking. Zo wordt de unboxing experience een feest!

Het coronavirus heeft een grote impact op de e-commerce branche. Het aantal online bestellingen is explosief gestegen en steeds meer winkels openen online de deuren. Door deze stijging in het aantal te versturen pakketten is het belangrijk om goed naar de verzendmaterialen te kijken. Hoe zorgt u ervoor dat het pakket niet alleen onbeschadigd aankomt, maar dat u ook een positieve indruk achterlaat bij de ontvanger? Kies voor een goede indruk bijvoorbeeld een gepersonaliseerde verpakking. Zo wordt de unboxing experience een feest!

Vijf tips voor een goede indruk:

1. Bedrukte dozen

Dankzij de vooruitgang in digitale printtechnologie ligt het bedrukken van dozen al snel binnen handbereik. Er zijn drie manieren waarop u dit kunt aanpakken:

De binnenkant van de doos bedrukken. U denkt misschien dat het bedrukken van de buitenkant van de doos de beste oplossing is, maar er zijn een paar redenen waarom u zou kunnen overwegen om alleen de binnenkant van de doos te bedrukken: ten eerste, het verrassingselement wanneer een klant een gewone bruine kartonnen doos opent om een oogverblindende binnenkant te onthullen kan een echte WOW-factor creëren, vooral als u een persoonlijke boodschap in de bedrukking opneemt; ten tweede, om veiligheidsredenen zou u de buitenkant van de doos misschien neutraal willen houden om geen ongewenste aandacht te trekken naar de schatten die erin verborgen zouden kunnen zijn.

De buitenkant van de doos bedrukken. Als veiligheid niet iets is waar u zich al te veel zorgen over maakt (en er zijn vele manieren om de veiligheid van pakketten te waarborgen), dan biedt de buitenkant van de doos waardevolle advertentieruimte om uw merk of een seizoensgebonden promoties te promoten. Nogmaals, dankzij de digitale printtechnologie is dit veel betaalbaarder geworden.

Het bedrukken van de binnen- en buitenkant van de doos. Als het budget het toelaat, is het mogelijk om zowel de binnen- als de buitenkant van de doos met drukwerk te personaliseren. Eenvoudige bedrukking in één of twee kleuren kan heel stijlvol en effectief zijn, maar als uw merk helemaal in het teken van kleur staat, overweeg dan bedrukking in fullcolour.

 Bedrukte doosKartonnen beker met een bedrukte sleeve

2. Bedrukte sleeves

Op maat bedrukte sleeves zijn een geweldige, betaalbare manier om generieke doosverpakkingen te personaliseren. Ze bieden een zeer effectieve manier om een impact te creëren zonder veel budget te hoeven vrijmaken. Bijvoorbeeld een sleeve met een merklogo in reliëf of bedrukt met folie kan een gewone bruine kartonnen doos omtoveren tot een luxueuze verpakking.

Sleeves zijn ook een kosteneffectieve manier om verschillende productlijnen te onderscheiden zonder te moeten investeren in verschillende verpakkingen.

Sommige bedrijven gebruiken sleeves zelfs als onderdeel van het retourproces; klanten hoeven alleen maar de sleeve om te draaien om de retourinformatie te onthullen en de sleeve over de doos te schuiven - het is niet nodig om aparte labels te printen.

 

 

 

3. Bedrukte tape

Bedrukte tape is een zeer betaalbare methode om verpakkingen aan te passen met als bijkomend voordeel dat het extra veiligheid biedt.

Tape kan worden bedrukt met merkkleuren en/of logo om iets extra’s toe te voegen aan gewone of bedrukte verpakkingen. En omdat het duidelijker is als er met bedrukte tape is geknoeid, is het ook een afschrikmiddel voor gelegenheidsdiefstal.

Bedrukte tape is ook een snelle, eenvoudige en betaalbare manier om promoties en speciale aanbiedingen aan klanten te communiceren.

 Bedrukte tape


 Bedrukt verpakkingspapier

 

4. Bedrukt verpakkingspapier

Voor artikelen die een beetje extra bescherming nodig hebben, kan op maat bedrukt vetvrij papier uw verpakkingspresentatie een beetje extra kracht bijzetten.

Het drukken van uw merk, boodschap of een seizoensgebonden promotie creëert niet alleen een impact voor klanten, het is ook een effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw verpakking zo goed mogelijk werkt.

Op maat bedrukt papier is een voordelige manier om een anderszins sobere verpakking extra cachet te geven of kan de finishing touch geven aan bedrukte dozen.

 

 

5. Polyethyleen postzakken

Polyethyleen postzakken zijn populair voor bedrijven die regelmatig een groot volume aan orders versturen en de kosten laag willen houden.

Maar dat wil niet zeggen dat ze er niet creatief mee kunnen omgaan. Ook deze kunnen worden bedrukt met details van de laatste promotie of boodschap.

Voor kleinere bedrijven kan het echter kosteneffectiever zijn om de zakken gewoon te bedrukken met het merklogo of andere minder tijd kritische informatie.

 

Bedrukte postzakken

 

Wilt u meer weten over hoe u uw verpakking betaalbaar kunt personaliseren? Daag één van onze experts vandaag nog uit en neem contact op met uw contactpersoon.

 

We take you further