Consumer experience, trends, Verpakkingsoplossingen, Nieuws

Hoe boekt u succes met packvertising?

27 okt 2023 — Klantervaring; Packvertising; Klantbetrokkenheid
Afdrukken
How to get ahead in packvertising?

Packvertising: het is meer dan een slim nieuw woord in marketingkringen. Het is een groeiende erkenning dat verpakkingen een cruciale rol spelen in de klantervaring en in het creëren van merkwaarde: net als adverteren.

Packvertising: het is meer dan een slim nieuw woord in marketingkringen. Het is een groeiende erkenning dat verpakkingen een cruciale rol spelen in de klantervaring en in het creëren van merkwaarde: net als adverteren.

Packvertising: een krachtige manier van communiceren

Een verpakking is meer dan datgene waarin u uw product verpakt. Het is een medium voor communicatie en engagement met klanten. In het virtuele, fysiek contactloze landschap van e-commerce is dat tastbare medium nog belangrijker geworden. Die kleine doosjes hebben misschien geen mond om mee te spreken, maar ze hebben wel veel te zeggen! 

Packvertising, het woord zegt het al, maakt gebruik van verpakkingen om de consument bewuster te maken van een product, de kenmerken ervan en de merkboodschap. Tegenwoordig groeit het besef dat uw alledaagse verpakking een van de beste reclameplatformen voor uw merk kan zijn. 

Verpakkingen zijn een krachtig direct marketingmiddel dat klanten aanspreekt. Betaalde advertenties zijn duur en de voordelen zijn altijd moeilijk te meten. Verpakkingen zijn daarentegen relatief goedkoop. Het kost wel meer om een slimme, opvallende, goed ontworpen verpakking te produceren, maar het is een investering. 

Bent u er klaar voor om u onder te dompelen in de spannende wereld van packvertising? Kijk dan eerst eens naar deze twee merken, die deze methode precies goed hebben toegepast.

How to get ahead in packvertising?

Happy Socks, happy box!

Happy Socks, een Zweedse fabrikant van een opmerkelijk breed assortiment superleuke sokken, is net zo creatief met zijn verpakking als met zijn sokken. De verpakking is voorzien van het inmiddels bekende Happy Socks-logo en veel van de creatieve ontwerpen die de sokken tot een enorm succes hebben gemaakt. De verpakking doet veel meer dan het product aan de klant leveren, het versterkt de kernboodschap van het merk, namelijk vrolijke en creatieve sokken.

 

How to get ahead with packvertising?


Aim for the Blue Moon!  

Blue Moon, een Belgisch witbier, heeft packvertising gebruikt om een van de populairste producten van Molson Coors te worden. De kenmerkende naam, geïllustreerd op een, je raadt het al, blauwe maan, is een internationaal erkend biermerk geworden. Het bedrijf gebruikt slimme variaties op deze naam voor andere seizoensbieren die het produceert. Het logo op de flessen en bierverpakkingen, samen met een eenvoudige uitleg over de oorsprong van het bedrijf, communiceert slim het centrale verkoopargument van het unieke karakter van het product.