Onze nieuwe standaard voor de verpakkingsactiviteiten

3 vragen aan THILO KONIG, Packaging Director, Antalis Group

 

Thilo Konig

Hoe beïnvloedt MVO de packaging strategie van Antalis?

Het is ons doel wereldwijd nummer 1 te worden als distributeur van verpakkingsmaterialen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze strategie. Wij verrichten grote inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door hoeveelheden te reduceren en herbruikbare en recyclebare verpakkingen te promoten. Dat is onze inzet als toonaangevende onderneming maar het wordt ook gemotiveerd door de verwachtingen van onze klanten. Het is ons doel ze te voorzien van innovatieve oplossingen en diensten om ze ondersteuning te bieden voor hun duurzaamheidsprogramma's.

Wat zijn de hoofdelementen van uw MVO-strategie?

Het begint allemaal met de inkoop. Het idee is om sterke samenwerkingsrelaties met onze strategische partners op te bouwen om innovatieve verpakkingsproducten en -machines te bieden die in overeenstemming zijn met onze visie. Het gaat er om in alle verpakkingssctoren groene alternatieven te bieden die een verrijking betekenen van ons productportfolio. Ons platform Antrak® stelt ons ook in staat om grondig te controleren waar onze leveranciers hun materialen inkopen. In de tweede plaats gaat het om productontwikkeling. De inzet van de productontwikkelaars die in ons Product Design Centre werken is intelligente ontwerpen toe te passen met zo min mogelijk materiaal, zonder dat het ten koste gaat van de bescherming van de producten. De 3R'en (Reductie, Restgebruik, Recycling) inspireren onze ontwerpers om onze klanten te voorzien van meer verantwoorde, geavanceerde verpakkingsoplossingen. Ten slotte werkt Antalis ook nog aan andere initiatieven, zoals de certificering van onze afdelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieumanagement (ISO 14001) en energiemanagement (ISO 50001) 

Beinvloedt deze duurzaamheidsvisie de manier waarop Antalis klanten benadert?

Absoluut. Een van de belangrijkste prioriteiten van Antalis is innovatieve diensten en instrumenten te leveren om klanten te ondersteunen in de volledige dienstenketen (voetafdruk calculator, afvalmanagement services, etc.). Wij bieden digitale en online instrumenten om de operationale efficiency van onze klanten te verbeteren. Verantwoordelijkheid is een compleet pakket dat volledig aansluit op onze kernvisie over hoe wij willen presteren.