Antalis International Packaging Key Account network
CO₂-uitstoot reductie
Reductie, Restgebruik en Recycling
Groene alternatieven in verpakkingsmaterialen

GROEN is "IN"

Er is geen compromis als het gaat om duurzaamheid. We doen ons uiterste best om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl we tegelijkertijd innovatieve verpakkingsoplossingen en een hoog serviceniveau behouden. Als toonaangevend bedrijf is het ook essentieel om onze klanten te ondersteunen in hun eigen duurzaamheidsprogramma's.

Home-page-page-csr-intro.jpg

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-32.png
SOURCING

We bouwen met onze belangrijkste leveranciers aan sterke partnerschappen om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen en apparatuur zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Ons uiteindelijke doel is om groene alternatieven te bieden op alle gebieden van onze productportfolio. Ons Antrak®-platform biedt ons ook een diepgaande inkoopcontrole van onze leveranciers.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-33.png
PACKAGING DESIGN

Onze ingenieurs van het Packaging Design Center zetten zich in om intelligente ontwerpen te maken die zo min mogelijk materiaal gebruiken zonder de bescherming van het product in gevaar te brengen. De 3 R's (Reductie, Restgebruik en Recycling) inspireren onze ontwikkelaars om verantwoorde, geavanceerde verpakkingsoplossingen te creëren.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_services-33.png
TOOLS EN SERVICES

Het bieden van innovatieve tools en services is onze topprioriteit, om onze klanten te ondersteunen in de volledige serviceketen (advies, CO2-voetafdrukberekening). We bieden digitale en online tools om de operationele efficiëntie van onze klanten te verbeteren.

USP-bestpokes-4.png
CERTIFICATEN

Antalis werkt ook nog aan andere initiatieven, zoals de certificering van onze afdelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieumanagement (ISO 14001) en energiemanagement (ISO 50001).

R&D in het hart van de kringloopeconomie

We zijn trots op onze Packaging Design Centra (PDC's) gevestigd in Europa.

Hun belangrijkste missie is de ontwikkeling van innovatieve verpakkingsoplossingen op maat met een duidelijke focus op de bescherming van het milieu en duurzaamheid van het product. De centra operen onafhankelijk als het gaat om materialen, die ze afstemmen op de verwachtingen van de klant. De PDC's doen hun uiterste best om zoveel mogelijk gebruik te maken van recyclede materialen. Een permanente dialoog met klanten is cruciaal om de meest relevante en innovatieve verpakkingsoplossingen te ontwikkelen in overeenstemming met het ISO 14001 kader.Home-page-CSR-Page-product-development.jpg

Onze nieuwe standaard voor de verpakkingsactiviteiten

Antalis werkt momenteel aan de introductie van de principes van de kringloopeconomie voor onze verpakkingsactiviteiten. Hoewel dit een complete herziening betekent van onze bestaande kennis en processen, zijn we ervan overtuigd dat deze inspanning extra waarde zal creëren, zowel voor onze klanten als voor de groep.

3 vragen aan Thilo Konig

Hoe beïnvloedt MVO de packaging strategie van Antalis?

Het is ons doel wereldwijd nummer 1 te worden als distributeur van verpakkingsmaterialen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze strategie. Wij verrichten grote inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door hoeveelheden te reduceren en herbruikbare en recyclebare verpakkingen te promoten. Dat is onze inzet als toonaangevende onderneming maar het wordt ook gemotiveerd door de verwachtingen van onze klanten. Het is ons doel ze te voorzien van innovatieve oplossingen en diensten om ze ondersteuning te bieden voor hun duurzaamheidsprogramma's.


Wat zijn de hoofdelementen van uw MVO-strategie?

Het begint allemaal met de inkoop. Het idee is om sterke samenwerkingsrelaties met onze strategische partners op te bouwen om innovatieve verpakkingsproducten en -machines te bieden die in overeenstemming zijn met onze visie. Het gaat er om in alle verpakkingssctoren groene alternatieven te bieden die een verrijking betekenen van ons productportfolio. Ons platform Antrak® stelt ons ook in staat om grondig te controleren waar onze leveranciers hun materialen inkopen. In de tweede plaats gaat het om productontwikkeling. De inzet van de productontwikelaars die in ons Product Design Centre werken is intelligente ontwerpen toe te passen met zo min mogelijk materiaal, zonder dat het ten koste gaat van de bescherming van de producten. De 3R'en (Reductie, Restgebruik, Recycling) inspireren onze ontwerpers om onze klanten te voorzien van meer verantwoorde, geavanceerde verpakkingsoplossingen. Ten slotte werkt Antalis ook nog aan andere initiatieven, zoals de certificering van onze afdelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieumanagement (ISO 14001) en energiemanagement (ISO 50001)

 

Beinvloedt deze duurzaamheidsvisie de manier waarop Antalis klanten benadert?

Absoluut. Een van de belangrijkste prioriteiten van Antalis is innovatieve diensten en instrumenten te leveren om klanten te ondersteunen in de volledige dienstenketen (voetafdruk calculator, afvalmanagement services, etc.). Wij bieden digitale en online instrumenten om de operationale efficiency van onze klanten te verbeteren. Verantwoordelijkheid is een compleet pakket dat volledig aansluit op onze kernvisie over hoe wij willen presteren.

CSR_Electric_car_85.jpg

Werken aan onze eigen uitstoot als gevolg van transport - een milieuverantwoord wagenpark ontwikkelen

Antalis Verpackungen (Duitsland) heeft onlangs een aantal elektrische voertuigen in gebruik genomen. Het zijn Audi A3 e-tron hybrides die in oktober 2016 zijn toegevoegd aan het bestaande wagenpark. Deze wagens maken het mogelijk om in de elektrische modus praktisch emissievrij te rijden. De hybride combineert laag brandstofverbruik met een zeer efficiënte verbrandingsmotor: goed voor het milieu en prettig voor de portemonnee van de firma. Ze kunnen tot 50 km uitsluitend op elektriciteit rijden, en met de combinatie van verbrandingsmotor en elektrische motor kunnen moeiteloos lange afstanden worden afgelegd.