Ons Cradle to Cradle-gecertificeerde productassortiment

Ons portfolio aan milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde papiersoorten behoort tot het meest uitgebreide op de markt en omvat ook Cradle to Cradle-gecertificeerde producten.

Cradle to Cradle

De Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijde standaard om producten te beoordelen volgens 5 toetsingscategorieën en geldt voor producten die worden geproduceerd voor de circulaire economie.

De vijf belangrijkste duurzaamheidscriteria zijn:

  • Materiaalgezondheid: materialen zijn veilig voor mens en milieu
  • Circulaire producten: een circulaire economie mogelijk maken door het gebruik van hernieuwbare producten en het ontwerpen van processen
  • Schone lucht en klimaatbescherming:  schone lucht beschermen, hernieuwbare energie stimuleren en schadelijke uitstoot verminderen
  • Verantwoord water- en bodembeheer: zorgen voor behoud van schoon water en een gezonde bodem
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid:  de mensenrechten respecteren en bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving

 

Het Cradle to Cradle Certified® Products Program is gebaseerd op het idee van continue verbetering en kent vier mogelijke scoreniveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina.

De certificering wordt aan een product toegekend wanneer het voldoet aan de eisen voor het gewenste scoreniveau in elk van de vijf hoofdcategorieën, en aan de overige algemene, verpakkings- en dierenwelzijnseisen.

Antalis biedt een uitgebreid assortiment Cradle to Cradle-gecertificeerde papiersoorten, zowel gerecycleerd als van nieuwe vezels: Color Copy, Nautilus, Cocoon Offset BA, Cyclus Offset, Bio Top 3, Munken Design, Munken Premium en Munken Print.

Onze Cradle to Cradle-gecertificeerde papiermerken zijn veilig, circulair en op verantwoorde wijze gemaakt. Ontdek ze zelf:

cocoon offset

Cocoon Offset BA is een hoog wit 100% gerecycleerd offsetpapier, voorzien van een uitzonderlijk oppervlak voor diverse toepassingen, zoals wenskaarten, catalogi en luxe tijdschriften.

 

cyclus

Cyclus Offset is een natuurlijk wit 100% gerecycleerd offsetpapier met een uitgebreid productassortiment voor direct marketing, jaarverslagen, brochures en tijdschriften.

 

color copy

Color Copy is een superieur wit papier uit nieuwe vezels, CO2-neutraal, FSC-gecertificeerd en voorzien met ColorLok voor een helderdere kleurenweergave voor inkjet- en laserdruk.

 

nautilus

Nautilus is een gerecycleerd papier in twee wittinten geïnspireerd op de natuur. Dit papier  is gemaakt van 100% post-consumer gerecycleerde vezels.

 

 

 

 

BioTop_3_CMYK.png


Bio Top 3 is een premium offset papier zonder optische witmakers, met een mooie natuurwitte tint.

 

 

 

 

Munken_horizontal_black_RGB.png

Munken Design is een brede range ongestreken designpapieren, in 4 tinten en 2 oppervlaktes, speciaal ontwikkeld voor creatieve en opvallende uitingen. 
Munken Print is het  ultieme boekpapier waarbij de beste eigenschappen van houtvrij en houthoudend papier gecombineerd zijn. 
Munken Premium cream is een crèmekleurig, houtvrij, ongestreken papier met een natuurlijk oppervlak voor optimale leesbaarheid

Logo G-Silk

G-Silk biedt een papiercollectie van hoge kwaliteit én scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Kunstboeken, covers, luxe magazines, direct mail, brochures en posters behoren tot de vele toepassingen.

 

 

image recycled

Image Recycled is een premium wit 100% gerecycleerd papier voor kantoor- en thuisgebruik op laser- en inkjetmachines. Milieubewust en voorzien van verschillende labels en certificeringen.