Verpakkingsoplossingen, Case studies, Nieuws

Hoe profiteert u van op maat gemaakte en on demand verpakkingen voor e-commerce bestellingen?

29 sep 2023 —
Afdrukken
Op maat verpakkingen van Flinders

Flinders Design is een toonaangevende speler op het gebied van hoogwaardige designmeubelen en woonaccessoires. Als onderdeel van de Nine United groep is het een belangrijke speler in de home & living-industrie. Vanwege het exclusieve en luxe karakter van de producten van Flinders is een goede unboxing experience één van de belangrijkste pijlers in het verpakkingsproces.

Flinders Design is een toonaangevende speler op het gebied van hoogwaardige designmeubelen en woonaccessoires. Als onderdeel van de Nine United groep is het een belangrijke speler in de home & living-industrie. Vanwege het exclusieve en luxe karakter van de producten van Flinders is een goede unboxing experience één van de belangrijkste pijlers in het verpakkingsproces.

De uitdaging van de klant

Onlangs ontstond de vraag naar een efficiëntere manier van verpakken die tijd bespaart, milieuvriendelijker is en ten goede komt aan de premium ervaring van de klant.

In de oude situatie werden verschillende formaten dozen gebruikt die werden gevuld om de producten te beschermen. Het kiezen van de juiste doos, deze vullen en handmatig sluiten was een tijdrovende klus en zorgde voor een inconsistente uitstraling bij de ontvanger. 

De oplossing van Antalis

Na uitvoerige gesprekken over de wensen van Flinders plaatste Antalis een volledige verpakkingsstraat in het warehouse waarin alle handzame producten in één lijn klaar worden gemaakt voor verzending. De lijn begint met een scanner van SICK die de afmetingen van het product scant. Aan de hand van deze data wordt door de Packsize-machine een doos op maat gesneden uit eindloos golfkarton met stijlvolle witte bedrukking. Het product wordt door de operator verpakt, de doos wordt vervolgens met een Mosca strapping-machine omsnoerd, klaar voor verzending.

Orderpicking

 

1. Orderpicking

Scannen van de afmetingen

 

2. Scannen van de afmetingen

Verpakken in op maat gesneden doos

 

3. Verpakken in op maat gesneden doos

Strappen en verzenden

 

4. Strappen en verzenden

 

Joost Nijenhuis

 

 

We kijken naar de supply chain als geheel en de efficiënte daarvan.

 

"Wij geloven dat packaging niet alleen gaat om het verpakkingsproduct maar over het gehele verpakkingsproces. We bekijken het proces vanaf handling in het magazijn, via de volledige logistieke keten tot aan de ervaring van de klant bij ontvangst."

Joost Nijenhuis
Senior Account Manager - Antalis Packaging

 

Timo Nieuwolt

 

 

 

 

 

"Ons doel was een betere unboxing experience voor onze klant waarbij we een tijdsbesparing wilden realiseren in ons warehouse en mét aandacht voor het milieu."

Timo Nieuwolt
Director Operations - Flinders

Voordelen van de oplossing

Picto Kostenbeparing

KOSTENBESPARING

De kostenbesparing wordt gerealiseerd doordat er minder materiaal (dozen en opvulmateriaal) wordt gebruikt, en er nagenoeg geen lege ruimtes in de doos zijn. De enorme voorraad verschillende formaten dozen is verleden tijd.

Picto Tijdbesparing

TIJDBESPARING

De verpakkingslijn loopt van orderpicking tot aan verzenden. Hierdoor is het overbodig om een passende doos te kiezen en deze te vullen en met tape te sluiten. Ook het voorraadbeheer van de diverse verpakkingsmaterialen komt te vervallen.

Picto Duurzaamheid

DUURZAAMHEID

De verpakkingen zijn eciënter en bevatten minder materiaal en loze ruimte. Er wordt geen lijm of tape meer gebruikt en de doos kan door de klant worden hergebruikt. Ook zorgt de betere bescherming voor minder retouren door schade. De originele verpakking blijft onbeschadigd waardoor het product na een retourzending weer als nieuw kan worden verkocht.

 
Picto Unboxing experience

UNBOXING EXPERIENCE

Het uiterlijk van de bruine dozen met witte strooibedrukking draagt bij aan een goede merkbeleving met een milieubewuste uitstraling.

Verleende diensten

Logo smart consult
We helpen u uw verpakkingsproces te optimaliseren en daarmee kosten te besparen.

Logo Smart Tech Design

We creëren op maat gemaakte hightech oplossingen om aan al uw specifieke uitdagingen te voldoen.

Logo Smart Logistic

We ontwikkelen individuele logistieke concepten, van opslag tot onderhoud en just-in-time leveringen.