Milieuwinst in uw verpakkingsproces

Wij leveren innovatieve materialen en adviezen op maat die kunnen zorgen voor reductie CO2-uitstoot en afval. Door materiaalreductie en minder transport wordt het totale verpakkingsproces minder milieubelastend. Doordat per pallet minder folie nodig is, zorgt dat ook voor lagere kosten. Ook de keuze van de optimale omsnoeringsband om dozen op een pallet vast te zetten, kan materiaalreductie opleveren. 

 

 

aard- en hemelbol in een bos

In onze groene brochure vindt u een overzicht van 'groene' verpakkingsmaterialen, die ofwel gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal, eenvoudig gerecycleerd kunnen worden of worden hergebruikt. Daarnaast is Antalis leverancier van biobased verpakkingsmaterialen. Deze nieuwe producten zijn niet gemaakt van aardolie, maar worden gewonnen uit bijvoorbeeld rietsuiker, zetmeel of cellulose. Het zijn technisch hoogwaardige verpakkingsproducten die steeds vaker worden toegepast. Ze zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en bovendien zijn ze recycleerbaar.

Wellicht gebeurt in uw bedrijf het zekeren van lading op pallets naar volle tevredenheid en is er geen directe aanleiding om daar iets in te veranderen. Toch kan het om meerdere redenen belangrijk zijn het proces van het foliewikkelen eens goed tegen het licht te houden.

 

Packaging-website_Boom-doos_580x778.jpg

 

 

Interesse in onze groene verpakkingsproducten?