Palletstabilisatie moet veiliger en kan goedkoper

Besparen door minder stretchfolie te gebruiken en tegelijk de ladingzekerheid optimaal houden of zelfs verbeteren. Is dat mogelijk? Jazeker. Wij laten u dat graag zien door middel van een StretchConsult.

PACKTALK_1_Besparen-op-stretchfolie_1140x350.jpg

Wellicht gebeurt in uw bedrijf het zekeren van lading op pallets naar volle tevredenheid en is er geen directe aanleiding om daar iets in te veranderen. Toch kan het om meerdere redenen belangrijk zijn het proces van het foliewikkelen eens goed tegen het licht te houden.

 

  1. Door nieuwe ontwikkelingen kunt u gebruik maken van betere machines en betere materialen. Dat kan belangrijke besparingen opleveren.
  2. U moet voldoen aan de wijzigingen in de Nederlandse en Europese verkeerswetgeving.
  3. Door de toegenomen intensiteit van het transport is een betere transport- en ladingzekering vereist.

 

Wij helpen u graag met onze service StretchConsult. Onze specialisten komen bij u langs om uw folieverbruik per pallet tot een minimum te beperken. Tegelijk bieden wij u de optimale oplossing voor uw ladingzekering. Uiteraard begint het consult met een inventarisatie (Quickscan) waarbij de huidige situatie in kaart wordt gebracht.

 

Welke machines en welke materialen worden er toegepast en gebeurt dat volgens de regels van de verkeersveiligheid? Dan volgt een grondige analyse en onderzoeken wij welke kwaliteit stretchfolie (type, dikte en rekpercentage) de beste oplossing biedt. Dat materiaal testen we vervolgens zorgvuldig op uw machine en we meten de resultaten. Bij dat proces wordt de operator in uw bedrijf zeer nauw betrokken, want dat is degene die ook in de praktijk met de nieuwe oplossing zal moeten werken. De uitkomsten van het onderzoek en de testen bespreken wij uitvoerig met u.

 

StretchConsult in de praktijk:

Een dunnere stretchfolie voor een duurzamere oplossing

Het gebruik van dunnere stretchfolie kan op een aantal manieren beter voor het milieu zijn.

  1. Het gebruikt minder materiaal, waardoor het minder energie en grondstoffen kost om te produceren. Dit kan de totale carbon footprint van het productieproces verkleinen.
  2. Het is licht van gewicht, wat betekent dat het minder brandstof kost om te vervoeren. Dit kan de uitstoot van koolstofdioxide verminderen die gepaard gaat met het verzenden van de stretchfolie van de fabrikant naar de gebruiker.
  3. Het neemt minder opslagruimte in beslag, wat kan helpen om het energieverbruik voor het onderhouden van de opslagruimte te verminderen.
  4. Het is gemakkelijker te recyclen omdat het minder energie kost om te verwerken. Dit kan helpen om afval te verminderen en de duurzaamheid van het productieproces van stretchfolie te verbeteren.


Samengevat kan het gebruik van dunnere stretchfolie bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact van het stabilisatieproces van pallets, wat het een duurzamere optie maakt.

Hoger rekpercentage

Door het juiste type stretchfolie te selecteren en het materiaal tijdens het wikkelen sterk op te rekken, kan een aanzienlijke materiaalbesparing worden bereikt. Het benodigde gewicht aan stretchfolie per gewikkelde pallet wordt daardoor aanzienlijk gereduceerd. Dat kan u een flink kostenbesparing opleveren. Uiteraard blijft de veiligheid altijd prioriteit nummer 1.

 

Verbeterde veiligheid

Volgens de weg- en verkeerswetgeving behoort de lading stevig met de pallet verbonden zijn. Vaak blijkt dat niet het geval. Dat betekent dat bij abrupt remmen de goederen kunnen gaan schuiven. Dat probleem is uitstekend op te lossen door de stretchfolie op de juiste manier aan te brengen. Dat levert een grotere verkeersveiligheid op, maar geen directe besparing. Toch is het uiteindelijke kostenplaatje weldegelijk gunstiger. Het voorkomt boetes, gedwongen stilstand of een weigering van de verzekering om uit te keren bij een ongeval.  

 

Toegevoegde waarde

Grote bedrijven met vestigingen verspreid over België, kopen hun folie vaak centraal in bij de goedkoopste aanbieder, in veel gevallen een lokale firma. Dat lijkt kosten te besparen. Antalis is door zijn specialisme in ladingzekering en de combinatie met diverse vooraanstaande internationale producenten in staat om daadwerkelijk kostenreductie te realiseren. Bovendien kunnen wij door onze wijdvertakte salesforce de gehele BENELUX bedienen. Juist door deze Toegevoegde Waarde bespaart u uiteindelijk aanzienlijk op uw kosten.

 

Onafhankelijk advies

Tot slot: Bij Antalis kunt u altijd rekenen op een onafhankelijk advies. Wij zijn niet gebonden aan één fabrikant, maar werken samen met meerdere folieproducenten. Dat betekent dat voor ons de keuzemogelijkheid aan materialen zeer groot is. Bovendien zoeken wij in de markt voortdurend naar nieuwe, innovatieve producten. Zonder enige beperking kunnen wij het product selecteren dat voor uw bedrijf de meest kostenefficiënte en veilige oplossing biedt.

 

 

Film family 3 TIFF (2).jpg

Succesvol StretchConsult voor frisdrankfabrikant

Tijdens een gratis StretchConsult geeft Antalis klanten graag advies over het optimale gebruik van rekfolie. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Onze expert geeft een voorbeeld uit de praktijk. Hij vertelt hoe hij een verpakkkingsprobleem heeft opgelost voor een grote frisdrankfabrikant.