Antalis heeft de ambitie zich te positioneren als onbetwiste 'groene' leider van de papierindustrie. Dat willen we doen door heldere en begrijpelijke normen te hanteren.

img-green-connection-1.jpg

The Green Connection

De Antalis groep heeft altijd nauw samengewerkt met leveranciers, klanten en andere stakeholders om innovatie, toegevoegde waarde én het streven naar topprestaties op milieugebied te combineren. Ook worden duurzame lokale inspanningen van de dochterondernemingen ondersteund met uitgaven zoals de ‘Green Box’ en de ‘Green brochure’.

Deze acties worden verder ondersteund met een heldere boodschap en een consistente, gestructureerde strategie die door de hele groep wordt gedragen. Om dat te garanderen, heeft Antalis een overkoepelende 'groene' corporate identity ontwikkeld: de Antalis Green Connection.

Hieronder vindt u enkele initiatieven die het groene Antalis stempel dragen en de doelstelling om voorop te lopen op het gebied van milieuverantwoordelijkheid ondersteunen: 

img-green-connection-2.jpg

Green Star System ™

Een eenvoudig en feilloos systeem dat aangeeft hoe milieuverantwoord papiersoorten zijn. Dit systeem houdt rekening met de herkomst van de vezels en met het productieproces. Het kent aan elk papierproduct een score toe die varieert van nul tot vijf sterren, afhankelijk van de milieuprestaties. Om de traceerbaarheid verder te verbeteren, heeft Antalis Antrak ontwikkeld. Dit platform voor Antalis leveranciers garandeert dat uw product afkomstig is van een verantwoorde supply chain.

img-green-connection-6.jpg

De milieuvriendelijke producten

Antalis heeft een milieuvriendelijk assortiment ontwikkeld dat op dit moment één van de grootste is op de markt. Het assortiment is geschikt voor alle soorten bedrukkingen en veredeling en voldoet aan strenge milieucriteria. Op deze manier kunnen zakelijke klanten gemakkelijk kiezen voor papier binnen hun MVO-beleid en tegelijkertijd rekening houden met kosten en toepassingseisen.

img-green-connection-5.jpg

Multi-site  FSC® en PEFC™ certificering

Naast de focus op producten met sterke milieuprestaties besteedt Antalis ook aandacht aan de milieucertificering van de volledige leveringsketen. Antalis is de eerste op de markt met een multi-site FSC en PEFC (Chain of Custody) certificaat om zo een volledige traceerbaarheid en transparantie van de hele leveringsketen mogelijk te maken. Audits worden uitgevoerd op logistiek (etikettering, gescheiden opslag, levering, etc.), informatiesystemen (verwijzingen, product categorieën, etc.) en marketing- en verkoopprocessen (gebruik van logo's, training, etc.). Het gebruik van normen betekent dat alle gecertificeerde landen moeten voldoen aan dezelfde milieueisen. Vandaag de dag maken 31 Antalis-entiteiten over de hele wereld deel uit van dit programma.

Medaille Ecovadis Silver 2023

EcoVadis Silver Rating

In oktober 2018 heeft de Antalis groep (41 bedrijven wereldwijd) een silver rating ontvangen van EcoVadis voor haar MVO-beleid. EcoVadis is een platform dat onafhankelijke reviews over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen afgeeft. Deze toekenning erkent de kwaliteit van Antalis'langlopende MVO-activiteiten met betrekking tot haar bewustmakingscampagnes en commerciële activiteiten met klanten en partnerbedrijven. 

Overzicht gecertificeerde en recyclede producten

Bekijk hier het overzicht van alle papiersoorten en enveloppen die voorzien zijn van een certificering of label.

Green tools

Als 'groene' leider ontwikkelt Antalis verschillende tools om de communicatie over milieueffecten van papier te ondersteunen en te vergemakkelijken. Ontdek ze en deel ze wanneer u dat wilt. Een dynamische video over mythes en feiten over papier en milieuvriendelijkheid. Bekijk de video, het zal u verbazen! De papierindustrie is één van de meest milieuverantwoorde industrieën en draagt bij aan herbebossing.

The green white paper

Lees meer over wat milieuverantwoord papier precies is.

Milieubewuste brochures, swatches en samples

Productbrochures geven gebruikers duidelijke, beknopte informatie over de technische kenmerken en toepassingsmogelijkheden van elk merk. Het leveren van samples en swatches biedt gebruikers de mogelijkheid om producten in hun handen te houden om de mogelijkheden te beoordelen.

Wist u dat?

11 verrassende feiten over papier.